top of page
  • Andico

Zo weet u wanneer u best stookolie bestelt

Vraagt u zich wel eens af wanneer u het best stookolie kunt bestellen? Lees meer over de prijs van mazout en andere factoren.


Niet in de kou blijven staan


U hebt het misschien al meegemaakt. Op een koude winterdag weigert de stookolieketel plots dienst. En wat blijkt? U vergat tijdig stookolie bij te bestellen. Geen ramp, omdat er niets mis is met uw stookolieketel, maar wel vervelend omdat u en uw huisgenoten even in de kou blijven staan totdat de brandstoffenleverancier is langs geweest.


Bestel tijdig stookolie


Door een onvoorzichtigheid kan het best wel eens gebeuren dat uw mazouttank helemaal leeg is en u dus snel brandstof moet laten leveren. Maar toch zorgt u er beter voor dat dit niet te vaak voorkomt. Niet alleen dreigt u een veel hogere stookolieprijs te moeten betalen; uw stookolie-installatie kan ook erg zwaar te lijden hebben omdat de zuigleiding verstopt kan geraken en ook de rest van uw installatie schade kan ondervinden.


Volg de prijs van mazout op


Wie verstandig wil omgaan met zijn aankoop van stookolie doet er goed aan om de stookolieprijs nauwkeurig in de gaten te houden. Daarbij zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om de prijs van mazout dagelijks te volgen. De overheid legt elke dag de officiële maximale prijs voor mazout vast. Zo is de bevoorradingszekerheid gegarandeerd en komt u zelf nooit voor onaangename verrassingen te staan. Anderzijds biedt dit u ook de kans om gericht te controleren wanneer de mazoutprijs het voordeligst is voor uw situatie en er uw aankoopgedrag op af te stemmen. Zo betaalt u dankzij een kleine inspanning een lagere mazoutprijs dan u doet wanneer u wacht tot het allerlaatste moment. In dat geval bent u verplicht om de op dat moment heersende prijs te betalen, terwijl enkele weken eerder bestellen een wereld van verschil had kunnen betekenen.


Ga voor een expert in stookolie


Met Andico in Antwerpen kiest u voor een echte expert in stookolie. Benieuwd naar onze stipte leveringen 24/7? Neem dan snel contact met ons op!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page