top of page
  • Andico

Dit zegt de mazoutprijs over wanneer u mazout moet bestellen

Op zoek naar het verband tussen de mazoutprijs en het beste moment om mazout te bestellen? In deze blog leest u er alles over zodat u waaraan en waaraf.


Het goede moment om mazout te bestellen

Mazout is nog altijd een veelgebruikte verwarmingsbrandstof. Uw mazouttank moet uiteraard altijd voldoende gevuld zijn om een aangename warmte in uw woning te garanderen. Maar hoe weet u wanneer het goede moment is om mazout te bestellen? Houd de mazoutprijs goed in de gaten en sla een voorraad in wanneer de prijs het voordeligst is of anticipeer op een mogelijke stijging van de mazoutprijs


Mazout volgt prijs van ruwe aardolie

Mazout wordt gemaakt van ruwe aardolie. Hoort u in het journaal dat de prijs van een vat ruwe aardolie stijgt? Dan mag u er donder op zeggen dat ook de prijs van mazout zal stijgen. In dat geval doet u er dus goed aan om niet te lang te wachten met uw bestelling van mazout.


Mazoutprijs schommelt permanent

De prijs van een liter mazout ligt nooit echt vast. Bekijkt u de mazoutprijzen over een periode van 5 jaar, dan kunt u duidelijk vaststellen dat de prijs op en neer gaat. Daarbij spelen een aantal zaken een belangrijke rol. De prijs van de ruwe aardolie is een cruciale factor, maar ook het spel van vraag en aanbod is daarin niet onbelangrijk. Is er meer vraag naar mazout, maar is het aanbod beperkt? Dan stijgt de prijs. In het geval van een groter aanbod dan de vraag stelt zich het omgekeerde en betaalt u dus minder voor een liter mazout.


Kies voor een betrouwbare mazoutleverancier

Met Andico in Antwerpen kiest u voor een meer dan betrouwbare mazoutleverancier. Bestelt u bij ons mazout? Dan mag u rekenen op een snelle en vlotte levering. Wij laten u dus nooit in de kou staan.


Benieuwd naar ons aanbod mazoutproducten? Neem dan snel contact met ons op!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page